Сдружение "За достъпна и качествена храна" – Прессъобщение

site.btaРъководители на Сдружение „За достъпна и качествена храна“ успешно завършиха магистърска програма по безопасност на храните

Ръководители на Сдружение „За достъпна и качествена храна“ успешно завършиха магистърска програма по безопасност на храните
Ръководители на Сдружение „За достъпна и качествена храна“ успешно завършиха магистърска програма по безопасност на храните
Снимка: Сдружение "За достъпна и качествена храна"

Андрей Велчев, председател на Сдружение „За достъпна и качествена храна“, заедно със заместник-председателя Николай Немигенчев и члена на Управителния съвет Гергана Петкова, успешно се дипломираха в Университета по хранителни технологии (УХТ) – Пловдив. Те завършиха магистърската програма „Безопасност на храните“, като по този начин още повече укрепват своята експертиза в сферата на хранителната безопасност и качеството на храните.

Дългосрочно партньорство между УХТ и Сдружението

Сдружение „За достъпна и качествена храна“ и Университетът по хранителни технологии – Пловдив поддържат активно партньорство вече две години, насочено към подобряване на стандартите в хранителната индустрия и засилване на научно-изследователската дейност в тази сфера. В рамките на това сътрудничество беше подписано рамково споразумение между двете организации, което поставя основите на още по-близко взаимодействие между науката и бизнеса.

Съвместната рубрика „Храна на показ“

В рамките на партньорството между УХТ и Сдружение „За достъпна и качествена храна“ бе създадена рубрика „Храна на показ“, която има за цел да покаже как се производят качествени хранителни продукти по утвърдени стандарти. Тази инициатива цели да повиши информираността на обществото относно процесите в хранителната индустрия, добрите производствени практики и значението на контрола върху качеството и безопасността на храните.

Благодарности към академичния състав

Ръководството на Сдружението изразява своята искрена благодарност към академичния състав и преподавателите на УХТ – Пловдив, за тяхната отдаденост, професионализъм и подкрепа в обучението и подготовката на кадри в областта на хранителните технологии и безопасността на храните.

Специални благодарности към:

Проф. Пламен Моллов, бивш ректор на УХТ, за неговия принос в развитието на университета и утвърждаването му като водещ образователен и научен център.

Проф. Галин Иванов, действащ ректор на УХТ, за неговата визия и подкрепа в укрепването на партньорството между университета и неправителствения сектор.
Доц. Кирил Михалев, както и преподавателите от всички катедри на Технологичния факултет, за тяхната всеотдайност и висок професионализъм в подготовката на специалисти в хранителната индустрия.
Двугодишното сътрудничество между Сдружението и УХТ, допълнено от инициативи като „Храна на показ“, е пример за успешна синергия между науката и бизнеса, насочена към подобряване на качеството и безопасността на храните в България.

 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:58 на 30.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация