site.btaОт дружество "Юлен" заявяват, че всички съоръжения в скизоната "Банско" са маркирани и обезопасени и се извършва ежедневен контрол

BOBSTH 14:26:30 05-02-2014
RM1428BO.011
Банско - ски - инцидент - концесионер - позиция

От дружество "Юлен" заявяват, че всички
съоръжения в скизоната "Банско" са маркирани
и обезопасени и се извършва ежедневен контрол


Банско, 5 февруари /Емил Михайлов, БТА/
В официално становище на дружество "Юлен" - концесионер на
скизона "Банско" в Пирин, получено и в БТА, се заявява, че
всички съоръжения в скизоната "Банско" са маркирани и
обезопасени. Поводът е трагичният инцидент със скиор, загинал в
неделя.
"Юлен" АД изказва своите искрени съболезнования към близките на
трагично загиналия Атанас Александров, пише в съобщението.
Какви са причините, довели до трагичния инцидент, ще установят
компетентните органи, отбелязват от дружеството. Наред с това
заявяваме, че всички съоръжения в скизона "Банско" са маркирани
и обезопасени. Извършва се ежедневен контрол за обезопасяването
на всички съоръжения в обхвата на маркираните писти."
Изборът на скорост и сложност на скиписта съобразно нивото на
подготовка е лична отговорност и решение на всеки скиор и
сноубордист, заявяват още от "Юлен" и допълват, че на
територията на скицентъра са поставени табели с основните
правила за каране на ски и сноуборд, с които всеки би трябвало
да се съобразява. Много хора обаче, надценявайки своите
способности, ги пренебрегват, поради което се случват инциденти,
като удари между скиори или излизане извън маркираните писти с
висока скорост, се посочва в съобщението. Припомня се и едно от
основните правила за спазване по пистите - пази себе си, но пази
и този пред теб.
В заключение от фирма "Юлен" АД изказват благодарност на
Планинската спасителна служба - Банско, и медицинските екипи за
бързите реакции при оказване на първа помощ на пострадалите по
трасетата в скизона "Банско".

/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:19 на 01.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация