site.btaПодготовката за новия факултет по фармация към Медицинския университет в Плевен върви по план, съобщи ректорът проф. Славчо Томов

BOBSTH 11:59:30 21-09-2014
RM1159BO.030
Плевен - университет - нов факултет - строителство

Подготовката за новия факултет по фармация към Медицинския
университет в Плевен върви по план, съобщи ректорът проф. Славчо
Томов


Плевен, 21 септември /Малин Решовски, БТА/
Подготовката за разкриване на нов факултет по фармация към
Медицинския университет в Плевен върви по план. Това съобщи в
пресклуба на БТА ректорът, проф.д-р Славчо Томов.
Той уточни, че е имало известно забавяне на строителството на
новата сграда заради промяна на мястото на обекта. На новия
терен при изкопите на основите също възникнали проблеми, но
всички трудности вече са преодолени. Проф.Томов бе категоричен,
че вече подготвят екипа, който ще обучава студентите в новия
факултет през учебната 2015-2016 г. От академичното ръководство
са убедени, че специалността фармация в Плевен ще бъде уникална
за България - с профил, насочен към фармацевтичното
производство, към научно-изследователската дейност за откриване
и създаване на нови лекарствени препарати, за тяхното изпитване
преди внедряването им за лечение.
Завършващите тази специалност веднага ще си намират работа
както у нас, така и в чужбина, коментира проф. Томов. Той
добави, че сградата, която строят с инвестиция от близо 4
млн.лв., ще има достатъчен капацитет да поеме обучение на 60
български студенти, държавна поръчка, допълнителен прием платено
обучение и чуждестранни студенти. Възможно е първоначалният
прием да бъде по-малък, а през следващите години да бъде овладян
пълният капацитет, посочи проф.Томов.
Тази година към 11-те специалности на университета имаше
засилен интерес от страна на българските студенти - всички места
държавна поръчка бяха попълнени. Висшето училище прие
допълнителен брой студенти, платено обучение, припомни ректорът.


/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:27 на 12.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация