site.btaПрокуратура в Косово поиска месец задържане под стража за шестима заподозрени в убийството на полицай този месец

Прокуратура в Косово поиска месец задържане под стража за шестима заподозрени в убийството на полицай този месец
Прокуратура в Косово поиска месец задържане под стража за шестима заподозрени в убийството на полицай този месец
Снимка: AP Photo/Bojan Slavkovic (архив). Снимката е илюстративна.

Прокуратурата във Феризай, Югоизточно Косово, поиска днес месец задържане под стража за шестима заподозрени в убийството на полицай на 1 април, съобщи албанската редакция на Радио Свободна Европа.

Сержантът от косовската полиция Мухамед Лика почина от раните си, след като бе прострелян пред дома си в град Качаник, Югоизточно Косово, на връщане от работа.

Шестимата заподозрени за убийството му, които са от община Качаник, бяха арестувани вчера при мащабна полицейска операция и задържани за срок от 48 часа.

По време на операцията на десет различни места са иззети два автомобила, мобилни телефони, няколко лаптопа, едно служебно оръжие, маски, оръжейни цеви и патрони.

Лика е бил прострелян в гърба от едно от лицата, което е непълнолетно и което е работило в сътрудничество с другите петима заподозрени, заявиха от прокуратурата.

Генералният директор на косовската полиция Газменд Ходжа и главният прокурор в прокуратурата във Феризай Бурим Черкини заявиха по-рано на пресконференция, че убийството на полицейския сержант предполагаемо е свързано с работата му. Те допълниха, че мотивите ще се изясняват допълнително след разпита на заподозрените и изследването на откритите доказателства.

Ходжа и Черкини казаха, че някои от заподозрените за убийството имат криминално минало и че Лика е работил по няколко случая, в които същите лица са били заподозрени в извършване на престъпления. Те допълниха, че лицата са задържани по случаи, свързани с "екстремистки тенденции".

/ПК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 16:46 на 22.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация