site.btaМИНА: Сътрудничеството между Черна гора и Албания в областта на селското стопанство има значителен потенциал

МИНА: Сътрудничеството между Черна гора и Албания в областта на селското стопанство има значителен потенциал
МИНА: Сътрудничеството между Черна гора и Албания в областта на селското стопанство има значителен потенциал
Снимка: черногорско правителство чрез агенция МИНА

Търговията със селскостопански продукти между Черна гора и Албания е значителна и аграрните министерства на двете страни смятат, че има потенциал за взаимно сътрудничество в областта на селското стопанство, безопасността на храните, рибарството и управлението на водите, предаде за БТА черногорската агенция МИНА.

По покана на министъра на земеделието, горите и управлението на водите Владимир Йокович делегация на Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Албания, водена от министър Аниля Денай, беше на посещение в Черна гора.

Освен представители на албанското министерство в делегацията участваха посланикът на Албания в Черна гора Жаклина Пето и заместник-кметът на Скутари Онид Бейлери.

На среща на министерско ниво беше задълбочено обсъден потенциалът за взаимно сътрудничество в областта на земеделието, безопасността на храните, рибарството и управлението на водите.

На срещата бяха обсъдени две споразумения, подписани през февруари миналата година на съвместно заседание на двете правителства – Споразумението за сътрудничество в областта на опазването на здравето на растенията и Споразумението за съвместно устойчиво управление на рибарството в Скадарското езеро и река Бояна.

На срещата беше подчертано значението на външната търговия със селскостопански продукти между Черна гора и Албания, със специален акцент върху вноса и износа на плодове, зеленчуци, мляко, бира, вино и етерични масла.

(Тази информация се разпространява от БТА по договор с черногорската агенция МИНА)

/ЕЩ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:41 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация