site.btaНа 20 февруари се насрочва нов бойкот на търговските вериги, обяви Мая Манолова

Следващият бойкот на търговските вериги ще е на 20 февруари, четвъртък. Това обяви Мая Манолова от "Изправи се.БГ", инициатор на протеста, на публична дискусия за достъпността на храните, организирана от Сдружение "За достъпна и качествена храна". Събитието се провежда в Националния пресклуб на БТА в София. 

Мая Манолова смята, че има нужда от държавна намеса на пазара на хранителни продукти в България и в продуктите от първа необходимост. 

Тя се обяви в подкрепа на мерки за стимулиране на местните производители, сред които могат да бъдат облекчения и бърз и евтин достъп до пазара на дребно; изсветляване на всички елементи на хранителните вериги, включително цени и надценки и накрая - да се определят пределни надценки на веригите. 

На събитието на Сдружение "За достъпна и качествена храна" в Националния пресклуб на БТА в София присъстват Драгомир Стойнев, заместник-председател на НС и председател на Парламентарната група (ПГ) на "БСП - Обединена левица", Костадин Костадинов, председател на ПГ на "Възраждане", Андрей Велчев от Сдружение "За достъпна и качествена храна", Мая Манолова от "Изправи се.БГ" и инициатор на инициативата в България за бойкот на търговските вериги, депутати, представители на потребителски организации и академичната общност от УНСС и Тракийския университет. 

/ВЙ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:23 на 22.02.2025 Новините от днес

Високо ценя приноса на българската адвокатура за развитието на правовата държава и усилията за по-добро функциониране на съдебната система, заяви председателят на парламента Наталия Киселова пред делегатите на Общото събрание на адвокатите от страната

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация