site.btaАвторката на „Феята от захарницата” Катя Антонова се срещна с български деца в Брюксел

Авторката на „Феята от захарницата” Катя Антонова се срещна с български деца в Брюксел
Авторката на „Феята от захарницата” Катя Антонова се срещна с български деца в Брюксел
Снимка: Българско народно училище в Брюксел

Среща с авторката на „Феята от захарницата” Катя Антонова се състоя в Брюксел, Белгия, съобщи за рубриката „БГ Свят“ на БТА Валентина Найденова, училищен ръководител на Българското народно училище (БНУ) към Българската културна асоциация (БКА) в белгийската столица. 

Катя Антонова гостува в Брюксел по покана на Българската културна асоциация в Брюксел. 

„За да могат повече деца да се запознаят с Катя - да се срещнат с майката на едно приказно създание, да чуят историята на агент Ванилия, принцесешките истории и други увлекателни неща, бяха организирани три срещи“, информира Валентина Найденова.

Детската авторка се срещна с децата от Българското народно училище (БНУ) към Българската културна асоциация (БКА), с учениците от българската секция в Европейското училище Брюксел и с децата от българската общност.

„Гостуването на „Феята от захарницата” в Брюксел се превърна в истински празник за учениците и техните родители“, отбеляза Валентина Найденова.

Децата имаха възможност да задават въпроси, да получат автограф, да чуят официалната песен на феята Ванилия, разказа ръководителката на Българското народно училище.

Благодарение на председателя на Българската културна асоциация в Брюксел Таня Станева българските деца успяха да се сдобият с книгите на Катя, да получат личен автограф и послание от нея, уточни Валентина Найденова. 

/ИКВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:52 на 06.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация