site.btaНовозеландката Лулу Сун продължава сензационното си представяне на "Уимблълдън", като отстрани Ема Ръдукану

Новозеландката Лулу Сун продължава сензационното си представяне на "Уимблълдън", като отстрани Ема Ръдукану
Новозеландката Лулу Сун продължава сензационното си представяне на "Уимблълдън", като отстрани Ема Ръдукану
Снимка: AP Photo/Alberto Pezzali

Новозелендската квалификантка Лулу Сун се класира за първи път на четвъртфиналите на голям турнир, след като се наложи на "Уимбълдън" над любимката на местната публика Ема Ръдукану с 6:2, 5:7, 6:2 за два часа и 45 минути игра.  Това бе седмата поредна победа на Сун в Лондон.

23-годишната Сун, която е под номер 123 в ранглистата на УТА, то ще направи голям скок след турнира, е родена в Нова Зеландия от хърватски баща и китайска майка, като има и швейцарско гражданство, тъй като живее в страната от петгодишна възраст.

Сун спечели първия сет срещу Ръдукану с 6:2, след като направи три пробива срещу само един за британката.

Във втората част Ръдукану даде много по-голям отпор, като при 6:5 направи важен пробив и изравни резултата.

Решителният сет започна с размяна с пробив на новозеландката, която поведе с 2:0, а след това отново проби сервиса на британката за 5:2 и затвори мача при свое подаване.

"За мен беше великолепно изживяване да играя за първи път на централния корт. Трябваше да дам всичко от себе си, за да спечеля. Тя се бореше за всяка топка. Гледала съм Щефи Граф, Мартина Навратилова. Не съм ги гледала на живо, но се опитвам да взимам най-доброто от най-добрите", каза след мача развълнуваната Сун, която в спор за Топ 4 на "Уимбълдън" ще се изправи срещу хъвратката Дона Векич. 

/ХБ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:20 на 23.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация