site.btaБългарското училище „Асен и Илия Пейкови“ във Флоренция отпразнува 24 май с тържество

Българското училище „Асен и Илия Пейкови“ във Флоренция отпразнува 24 май с тържество
Българското училище „Асен и Илия Пейкови“ във Флоренция отпразнува 24 май с тържество
Снимка: Българско училище „Асен и Илия Пейкови“ във Флоренция/Фейсбук

Българското училище „Асен и Илия Пейкови“ във Флоренция отпразнува 24 май с тържество. С корони с букви на главите, възпитаници на просветното средище изнесоха програма пред своите учители, родители и гости, става ясно от публикация във Фейсбук страницата на просветното средище.

„Огромна благодарност за споделената емоция по случай най-светлия български празник! Празник на буквите, празник на словото, празник на просвета! Ние имаме в езика си невероятната дума свят, която отразява едновременно и заобикалящия ни свят, и факта, че той е свят свещен. Тя е корен и на думата светлина. Без просвета ще се лутаме в живота. Блажен е този народ, който има велики просветители и който следва осветения от тях път! Поклон пред делото на Кирил и Методий“, написаха от учебното заведение в социалната мрежа.

Както БТА писа, Българското училище „Асен и Илия Пейкови“ в Рим е създадено през 2014 година от родители в отговор на осъзнатата нужда от структурирано и систематично обучение по български език, литература, история, география, култура и традиции на България за деца, живеещи в Италия. Негов основател е председателят на Културна асоциация „Паралел 43“ Венета Ненкова. 

От 2015 година учебното заведение е член на Асоциацията на българските неделни училища в чужбина. Филиалът му във Флоренция беше открит през 2022 година.

/ЙК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:25 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация