site.btaБиокът за отглеждане на зеленчуци ще има гимназията по туризъм в Ямбол с подкрепата на Фондация „Павел Върбанов“
Биокът за зеленчуци и подправки ще бъде оформен в двора на Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в Ямбол. Инициативата за учебното мини стопанство е на Фондация „Павел Върбанов“, с подкрепата на винарска изба „Балар“ и шеф-готвача Георги Събев, който има зеленчукова биоферма в с. Ханово.
Учебният ресторант в гимназията по туризъм посрещна гости за организирана благотворителна вечеря, а събраните средства от нея ще отидат за изграждане на къта за биозарзавати „от семето до трапезата“, обясни Юлия Върбанова от Фондация „Павел Върбанов“.
„Идеята е да се популяризират сред учениците здравословното хранене и начин на живот, натуралното и органично земеделие. Надявам се, че все повече хора ще обръщат внимание на това какво и как консумираме, което ще ни помогне за по-доброто здраве“, каза още Юлия Върбанова
Както БТА съобщи, в края на миналата година Фондация „Павел Върбанов“ дари апаратура за областната болница „Св. Пантелеймон“ в града, средствата бяха събрани чрез благотворителна изложба.
/РИ/
В допълнение
Избиране на снимки
Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.
Изтегляне на снимки
Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите
news.modal.header
news.modal.text