site.btaЯпонският боксьор Наоя Иноуе стана абсолютен световен шампион и в категория супер петел

Японският боксьор Наоя Иноуе стана абсолютен световен шампион и в категория супер петел
Японският боксьор Наоя Иноуе стана абсолютен световен шампион и в категория супер петел
снимка: AP Photo/Hiro Komae

Японецът Наоя Иноуе спечели титлата абсолютен световен шампион по бокс в категория до 55,22 килограма, след като победи филипинеца Марлон Тапалес с нокаут в 10-ия рунд в боксов двубой в Токио.

Така Иноу защити титлите си на Световния боксов съвет и Световната боксова организация за първи път и взе поясите на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA) от Тапалес.

Японецът стана абсолютен световен шампион в две теглови категории, след като от 2019 до 2022 година завоюва и четирите пояса в категория до 53,5 кг. Иноуе стана вторият боксьор в историята, спечелил титлата безспорен световен шампион в две тегловни категории, когато броят им се увеличи до четири. Терънс Крауфорд първи постигна това постижение – в тегловите категории до 63.5 и до 66.68 кг. Американецът Ивендър Холифийлд спечели по три шампионски пояса в категория до 90.71 кг и в тежка категория.

30-годишният японец вече има 26 победи (23 с нокаут) и нито едно поражение на ринга. Той постигна своя 15-ти успех с нокаут в последните си 16 битки и седми пореден.  

31-годишният Тапалес не успя да защити за първи път поясите си на IBF и WBA. Филипинецът допусна четвърта загуба в кариерата си, в която има и 37 победи (19 с нокаут).

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:20 на 28.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация