site.btaФермери създадоха лимонов пъпеш - сочен, сладък и накиселяващ
![Фермери създадоха лимонов пъпеш - сочен, сладък и накиселяващ](/upload/1800840/%D0%9F%D1%8A%D0%BF%D0%B5%D1%88.jpg?l=1000)
![Фермери създадоха лимонов пъпеш - сочен, сладък и накиселяващ](/upload/1800840/%D0%9F%D1%8A%D0%BF%D0%B5%D1%88.jpg?l=1000&original=d1e146a22c0411a66cec7b608563d37f663fb4f5)
Японски фермери кръстосаха два плода и получиха лимонов пъпеш с освежаващ вкус - сладък и накиселяващ, съобщи в. "Дейли мейл".
Фермери вече отглеждат новия сорт, но цената му е височка - над 23 щатски долара за около 2 кг.
Новият плод е с формата на пъпеш, но кората му няма райета, а вътрешността му е бяла, уточниха от компанията "Сънтори". Количеството е ограничено - само 3800 броя, които ще бъдат продавани в Сапоро и Хокайдо до края на август. Те са отгледани в пет ферми в гр= Фурано. Областта е известна в Япония с пъпешите си.
Не е ясно как точно фермерите са започнали да произвеждат лимоновия пъпеш, но най-общо хибриди често се правят с помощта на техники като кръстосано опрашване. Това до голяма степен се състои в прилагане на прашец от едно цвете към репродуктивната част на друго.
Земеделските стопани ;fhdj да приспособят характеристиките на културата по този начин, включително цвят и устойчивост на вредители.
/ХТ/
news.modal.header
news.modal.text