site.btaУченици от професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии в Разлог показаха уменията си в състезания по професии

BOBSTH 13:55:31 25-02-2014
IS1353BO.012
Разлог - ученици - професии - състезания

Ученици от професионалната гимназия по туризъм
и хранителни технологии в Разлог показаха
уменията си в състезания по професии


Разлог, 25 февруари /Емил Михайлов, БТА/
Над 40 ученици от професионалната гимназия по туризъм и
хранителни технологии "Никола Стойчев" в Разлог участваха в
състезания по професии, съобщиха организаторите.
В състезанието за приза "Най-добър млад готвач" са се включили
ученици от 10 до 12 клас. От определена от комисията кошница с
продукти всеки участник е трябвало да приготви по три
асортимента. Преди това учениците са решавали тест, а след
тричасова работа са представили приготвените ястия на български
и на чужд език.
Тест и подреждане на маса с необходимите прибори и съдове по
предварително определено меню е било изпитанието за кандидатите
за приза "Най-добър млад сервитьор".
Достойно са се представили и учениците от 9 до 12 клас от
специалността "Икономическа информатика", които са демонстрирали
знанията си в различни модули - за работа в учебно предприятие,
за сключване на търговски сделки и водене на преговори.
Управителите на две учебно-тренировъчни фирми - сватбена агенция
"Лилия" и АУТО ООД, са сключили сделка за организиране на тийм
билдинг и стриктно са оформили по време на състезанието всички
документи.
Високо ниво на подготовка са показали и участниците в
състезанието по обща теория на счетоводната отчетност и
счетоводство на предприятието, които е трябвало да покажат
познанията си и при съставяне на счетоводни статии по зададени
стопански операции и оформянето на първични счетоводни
документи. Два отбора - "Тайфуни" и "Урагани", са демонстрирали
умения за разглобяване и сглобяване на компютър в състезателния
модул "Компютърни архитектурни и операционни системи".


/ИС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:18 на 21.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация