site.btaМестни производители и занаятчии ще участват в 128-ия Врачански есенен панаир

BOBSTH 10:44:31 13-09-2016
IS1043BO.005
Враца- есенен панаир- предстоящо

Местни производители и занаятчии ще участват в 128-ия Врачански есенен панаир


Враца, 13 септември /Ива Спасова, БТА/
Врачанският есенен панаир, който се открива утре за 128-и път, се връща към стария си, традиционен облик като на него ще се представят местни производители и занаятчии, съобщиха от общинския пресцентър.
Покани за участие са отправени към фирми от региона и асоциации на производители на млечни и месни продукти, вина, мед, риба, захарни изделия и други, се посочва в съобщението. Със съдействието на занаятчийските камари на изложението ще се представят грънчари и майстори в различни занаяти и приложни изкуства. Продукцията на участниците в панаира ще бъде изложена в специално подготвени шатри, се допълва в съобщението.
Официалното откриване на Врачанския есенен панаир ще се състои утре от 18,30 часа на откритата сцена пред стадион "Христо Ботев". От 19 часа започва концерт на Валя Балканска и общинския танцов състав "Хемус". В културната програма, която традиционно съпътства панаирните дни, са включени концерти на певците Светлин Миланов - победител в тазгодишния фестивал "Пирин Фолк", и Юри Крумов, както и на групата "СкандаУ", Драго и Ралица от Фамилия "Тоника" и самодейни състави от Враца.
За първи път по време на панаира ще има благотворителни кулинарни изложби на ястия от Врачанския край. Средствата, които ще се съберат, ще бъдат предоставени за ремонт на родилното отделение във врачанската болница. На 17 септември в панаира ще се включи Ути Бъчваров, който ще готви врачанска лютика с помощта на местни майсторки на традиционното ястие. Панаирът ще бъде закрит на 18 септември с концерт на Берковската духова музика.

/ИС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:18 на 28.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация