site.btaАНА-МПА: Крайният срок за час за ваксинация на гърците над 60 години изтича в неделя, 90 процента са ваксинирани досега

SK 19:13:31 16-01-2022
PK1910SK.001
Гърция - КОВИД-19 - ваксинация

АНА-МПА: Крайният срок за час за ваксинация  на гърците над 60 години изтича в неделя, 90 процента са ваксинирани досега


Атина, 16 януари /БТА/
Деветдесет процента от жителите на Гърция, навършили 60-годишна възраст, са се ваксинирали срещу коронавируса или са си запазили час за ваксинация, съобщиха източници от правителството, предаде АНА-МПА специално за БТА.
Ваксинациите в тази възрастова група са се повишили с 10 процентни пункта, след като наскоро тя стана задължителна за тях, отбелязват източниците. Общо 2 761 838 души над 60 години са ваксинирани досега, а 217 хиляди от хората в тази група са получили доза от ваксината от 30 ноември насам.
Източниците посочват, че срокът за запазване на час за ваксинация за гражданите над 60 години изтича в полунощ на 16 януари, събота, и няма да бъде удължаван. В понеделник компетентните власти по гражданските регистри ще започнат да изготвят окончателния списък на неваксинираните хора над 60-годишна възраст, които ще бъдат глобени с 50 евро за януари (половин месец) и със 100 евро за всеки следващ месец.
Има обаче известни изключения за гърците в чужбина и за онези, които са получили право на изключение от медицинските комисии по причини, свързани със сериозни алергични реакции и потвърдени алергични състояния.
-----
Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.
/ПК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:19 на 26.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация