На 18 февруари

site.btaТеатралната група към Сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг ще представи спектакъла „Тримата братя и златната ябълка“ в Хановер

Театралната група към Сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг ще представи спектакъла „Тримата братя и златната ябълка“ в Хановер
Театралната група към Сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг ще представи спектакъла „Тримата братя и златната ябълка“ в Хановер
На снимката: Театралната група по време на репетиция / Снимка: Фейсбук/Българско културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг

Театралната група към Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг ще представи спектакъла „Тримата братя и златната ябълка“ на 18 февруари от 16:00 местно време в „Freizeitheim Linden“ на адрес: Windheimstrasse 4, 30451 Hannover, съобщиха от Сдружението. 

Както БТА писа, на 4 февруари от 16:30 часа местно време театралната група ще изиграе спектакъла за втори път в Лайпциг. Адресът е Lütznerstr. 29, театър „Neues Schauspiel“. За първи път модерният прочит по народната приказка е показан премиерно в града в края на октомври 2023 г.

„Залата на театър „Neues Schauspiel“ в Лайпциг беше препълнена от български семейства, тъй като постановката е насочена предимно към младата публика. Театралната група е първата по рода си младежка организация в Германия, в която участват български тийнейджъри и професионални български актьори и музиканти. Отзвукът беше много голям и групата получи много покани за гастрол из цяла Германия“, споделиха по-рано от Културното сдружение за рубриката „БГ Свят“ на БТА. 

Режисьор и сценограф на „Тримата братя и златната ябълка“ е Валентин Кашъмов, музика и текст: Мария Кисовска – Льостер; танци – Петя Иванова, осветление – Петър Идакиев. Участват: Зорница Петкова, Карина Тодорова, Божидара Иванова, Павлина Минчева, Анелия Миладинова, Костадин Панайотов, Господин Василев, Валентин Кашъмов, Ангел Димитров, Борислав Владимиров. 

/МГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:56 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация