site.btaСАБА: Йеменският президент поздрави Доналд Тръмп за изборната му победа

САБА: Йеменският президент поздрави Доналд Тръмп за изборната му победа
САБА: Йеменският президент поздрави Доналд Тръмп за изборната му победа
Снимка: САБА

Йеменският президент Рашад Мухамад ал Алими поздрави Доналд Тръмп по повод победата му на президентските избори в САЩ, предаде йеменската новинарска агенция САБА.

Президентът Ал Алими изрази искрените си поздравления и от името на членовете на Президентския съвет, йеменското правителство и народ към новоизбрания президент Тръмп по случай неговата знаменателна победа и историческото му завръщане. Йеменският президент му пожела всичко най-добро в управлението, повече напредък и просперитет за американски народ.

Председателят на Президентския съвет високо оцени подкрепящите позиции на президента Тръмп по време на предишния му мандат към Йемен, неговия народ и борбата на политическото ръководство за възстановяване на държавните институции, елиминиране на подкрепяните от Иран бунтовници хуси.

“Убеден съм, че йеменско-американското двустранно сътрудничество е обещаващо през следващите години в различни области“, се казва в поздравителното послание.

Президентът Ал Алими дълбоко оценява твърдия ангажимент на Съединените щати да продължат да работят с ООН и международната общност, за да се сложи край на войната, да се постигне справедлив и всеобхватен мир, който се основава на референтните документи за мир, които са договорени на национално, регионално и международно равнище, на първо място Резолюция 2216 на Съвета за сигурност на ООН.

(Тази информация се разпространява по споразумение между БТА и САБА)

/НС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:26 на 07.11.2024 Новините от днес

След решение на ВКС за причиняването на катастрофа в района на екопътека до гр. Калофер, при която загива 17-годишната Мария К., на Стефан Герганов е наложено наказанието „лишаване от свобода“ за 2 г. и 8 м., отложено за 5 г., а на Марио Герганов – „лишаване от свобода“ за 2 г., отложено за срок от 3 г.

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация