site.btaРуди Фьолер съжалява, че футболистът на Айнтрахт Франкфурт Джан Узун е избрал националния отбор на Турция пред този на Германия

Руди Фьолер съжалява, че футболистът на Айнтрахт Франкфурт Джан Узун е избрал националния отбор на Турция пред този на Германия
Руди Фьолер съжалява, че футболистът на Айнтрахт Франкфурт Джан Узун е избрал националния отбор на Турция пред този на Германия
снимка: Sven Hoppe/dpa via AP

Директорът на германския национален отбор за мъже Руди Фьолер е впечатлен от последните изяви на плеймейкъра на Айнтрахт Франкфурт Джан Узун и съжалява, че роденият в Германия 19-годишен футболист е избрал да играе за Турция.

Германската футболна федерация положи значителни усилия, за да привлече нападателя за тима, преди той да избере да представлява Турция - родината на родителите си - през 2024 година.

"Сега той има такава кариера, че честно казано, имам малка сълзи в очите си. Точно на това се надявахме. Той е прекрасен футболист", коментира Фьолер на премиерата на документален филм за кариерата му.

Узун отбеляза пет гола и подаде три асистенции в първите пет мача от Бундеслигата от началото на сезона.

"Опитахме се да го привлечем за Германия. Имахме прекрасен разговор с баща му и неговия съветник - той наистина се колебаеше, но в крайна сметка трябва да приемем решението му", обясни Фьолер.

Джан Узун дебютира в националния отбор на Турция за мъже през март 2024 година и е последният от дълга поредица играчи, които трябваше да избират между двете държави, предвид вълната от имиграция към Германия в следвоенните години, пише агенция ДПА.

Руди Фьолер заяви през уикенда, че няма да удължи договора си с германската федерация след 2028 година.

Контрактът на треньора Юлиан Нагелсман също е валиден до следващото Европейско първенство във Великобритания и Република Ирландия, а той отбеляза на премиерата, че "договорът ми не зависи от Руди Фолер".

/КМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 23:27 на 02.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация