site.btaАмериканската тенисистка Аманда Анисимова отстрани Линда Носкова и се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън"

Американската тенисистка Аманда Анисимова отстрани Линда Носкова и се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън"
Американската тенисистка Аманда Анисимова отстрани Линда Носкова и се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън"
снимка: AP Photo/Joanna Chan

13-ата поставена американка Аманда Анисимова се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Анисимова преодоля чехкинята Линда Носкова с 6:2, 5:7, 6:4 за два часа и три минути игра и си уреди сблъсък с Анастасия Павлюченкова (Русия) в опит да достигне до полуфиналите на турнира от Големия шлем.

Представителката на САЩ сложи край на надеждите на Носкова да оформи "чешка тройка" на "Уимбълдън" в неделя, след като показа отлична игра. След успехите на Маркета Вондроушова и Барбора Крейчикова през последните две години в Лондон, поставената под номер 30 Линда Носкова се стремеше да последва стъпките им.

Аманда Анисимова обаче не загуби време и с два пробива спечели първия сет с 6:2. Зрителите на играната при затворен покрив на Корт номер 1 среща видяха Носкова да повежда с 3:1 във втората част и въпреки изравняването при 5:5 от страна на американката, чешката тенисистка взе сета със 7:5.

Анисимова изглеждаше сякаш е на път да отпадне, след като отново изостана с 1:3 в решаващия сет, но обърна до 4:3 и приключи успешно двучасовата битка при втория си мачбол за 6:4.

Тя изравни най-добрия си резултат на "Уимбълдън", като достигна до четвъртфиналите за втори път в кариерата си.

/КМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 08:15 на 08.07.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация