site.btaМари-Жули Бонен спечели световната титла в овчарския скок в зала с национален рекорд на Франция

Мари-Жули Бонен спечели световната титла в овчарския скок в зала с национален рекорд на Франция
Мари-Жули Бонен спечели световната титла в овчарския скок в зала с национален рекорд на Франция
Мари-Жули Бонен спечели титлата в овчарския скок при жените на световното първенство по лека атлетика в зала в Нанцзин / снимка: AP Photo/Dar Yasin

Мари-Жули Бонен спечели световната титла в овчарския в зала при жените с национален рекорд на Франция от 4,75 метра.

На шампионата на планетата в китайския град Нанцзин 23-годишната Бонен, която по-рано този месец спечели бронзов медал от европейското, скочи 4,75 от втория си опит. Преди това тя преодоля от първия път 4,70 метра, но големите проблеми за нея бяха още на 4,60 метра, когато направи два фаула и едва при третото си излизане на пистата успя да ги прескочи.

Втора с 4,70 метра остана словенката Тина Шутей. Така тя добави втори сребърен медал след този от европейското първенство в зала в Апелдоорн, Нидерландия по-рано този месец.

Бронзовият медал стана притежание на швейцарката Анжелика Мозер, която също премина 4,70 метра. По този начин призовата тройка от Апелдоорн се повтори, но този път Бонен и Мозер размениха местата си.

Световната шампионка в зала за 2024 година Моли Кодъри от Великобритания също преодоля 4,70 метра, но се класира четвърта заради това, че скочи 4,70 метра от втория си опит, докато Шутей и Мозер го направиха от първия.

Американката Габриела Леон и чехкинята Амели Швабикова разделиха петото място със скокове по 4,60 метра.

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:17 на 22.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация