site.btaЙоханес Тингес Бьо спечели последния спринт за сезона в биатлона, българите останаха извън топ 50

Йоханес Тингес Бьо спечели последния спринт за сезона в биатлона, българите останаха извън топ 50
Йоханес Тингес Бьо спечели последния спринт за сезона в биатлона, българите останаха извън топ 50
Йоханес Тингес Бьо записа 91-а победа в кариерата си / Снимка: AP Photo/Petr David Josek

Норвежецът Йоханес Тингес Бьо бе безупречен в стрелбата и спечели спринта на 10 километра от Световната купа по биатлон в Холменколен, а българите Владимир Илиев, Благой Тодев и Васил Зашев останаха извън челните 50 в класирането. 

Пектратният шампион в Световната купа Йоханес Тингес Бьо се оттегли от състезание в Поклюка през миналата седмица заради вирусно заболяване и пропусна важни точки за генералното класиране. След днешната победа обаче той се доближи на 89 точки от първото място, заемано от сънародника му Стурла Холм Лагрейд. До края на сезона остават преследване на 12.5 км и масов старт на 15 км, в които Тингес Бьо ще получи нов шанс да изравни легендата Оле Ейнар Бьорндален по титли.

С тази победа, 91-а индивидуална в кариерата на Тингес Бьо, норвежецът спечели трофея в дисциплината спринт. Втори за годината остана французинът Емилиен Жаклен, който днес завърши на 63-о място.

Лагрейд, който също не допусна грешки в стрелбата, остана на второто място в спринтa в Холменколен с 25.7 секунди пасив от Тингес Бьо. Трети завърши Йоханес Дале-Скевдал, а норжеците заеха всички места в топ 5 благодарение на Исак Фрей и Вебьорн Сьорум. 

Владимир Илиев завърши на 57-о място, след като допусна една грешка в първата стрелба и изостана с 2:36.5 минути от темпото на победителя. Благой Тодев не свали три мишени и изостана с 2:43.3 минути от Тингес Бьо за 61-а позиция. Зашев завърши на 96-о място с четири грешки и изоставане от 4:36.7 минути. 

За по-късно днес е насрочен и спринт на 7.5 километра за жени.

/KM/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:29 на 21.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация