site.btaОБНОВЕНА Георги Иванов тушира турчин и ще се бори утре на финал на Европейското първенство по борба до 23 години

Георги Иванов тушира турчин и ще се бори утре на финал на Европейското първенство по борба до 23 години
Георги Иванов тушира турчин и ще се бори утре на финал на Европейското първенство по борба до 23 години
Георги Иванов / снимка: БТА/Архив

Георги Иванов (125 кг) тушира турчина Ефе Ал за 4:08 минути при резултат 12:1 на полуфинал на европейското първенство до 23 години в Тирана и утре ще се бори за титлата. Негов съперник ще бъде Володимир Кочанов от Украйна. 

В най-тежката категория на свободния стил, през деня Иванов се справи с Артем Пуховский (UWW) с 5:1 в първата си среща. На четвъртфинал той срещна Юсиф Дурсинов от Азербайджан и отново надделя - с 4:0. иванов вече и бил веднъж европейски шампион до 23 години - през 2023 година. През 2024 година в същата категория №1 стана още един наш състезател - Ален Хубулов. 

Радомир Стоянов (86 кг) беше туширан от Арсений Джиоев (Азербайджан) на полуфинал, след 2:14 минути и при резултат 2:4. По-рано през деня Стоянов започна с победа на осминафинал над Паулиус Лескаускас от Литва - 6:3, а на четвъртфинал мина през испанеца Габриел Иглесиас - 10:0 и технически туш. Така утре той ще се бори за бронза. 

Загуби на старта претърпяха Денис Наим и Стилян Джоров. В категория 61 кг, Наим отстъпи в квалификацията на Бесир Алили от Северна Македония с 2:7 точки. При 74-килограмовите Стилян Джоров загуби с 0:10 и технически туш от румънеца Джиджи Субтирица, отново в квалификация. Наим още има шанс за репешажите, защото Алили отиде на полуфинал. Субтирица отпадна, а така и Джоров. 

Другите двама български представители във фазата на репешажите загубиха. Калоян Атанасов отстъпи на украинеца Нарек Похосян с 0:4 в категория 70 килограма, а Никола Петров претърпя поражение с 0:10 и технически туш срещу словака Адам Яксик при 97-килограмовите. 

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:44 на 10.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация