site.btaСловения защити световната си титла в отборния ски скок при мъжете

Словения защити световната си титла в отборния ски скок при мъжете
Словения защити световната си титла в отборния ски скок при мъжете
Тимът на Словения спечели за втори пореден път световната титла в ски скока при мъжете / снимка: АП/Matthias Schrader

Националният тим на Словения спечели за втори пореден път световната титла в отборния ски скок при мъжете.

На шампионата на планетата по ски северни дисциплини в Трондхайм словенците стигнаха до първото място след много силни опити на Анже Ланишек и Домен Превц. Словенците, за които скачаха още Ловро Кос и Тими Зайц, събраха общо 1080,8 точки. Ланишек направи скокове от 137 и 138 метра, докато Превц се справи със 135 и 135,5 метра.

На второ място с 1067,4 точки приключи тимът на Австрия, за който скачаха Даниел Чофених, Максимилиан Ортнер, Щефан Крафт и Ян Хьорл. И осемте скока на австрийските състезатели бяха между 127 и 135 метра, но по-ниските оценки за стил попречиха на тима да се бори за златото.

Бронзовият медал с 1065,3 точки стана притежание на домакините от Норвегия - Йохан Андре Форфанг, Робин Педерсен, Кристофер Ериксен и Мариус. Особено добро представяне записа световният шампион на малка шанца Линдвиг, който направи опити от 137,5 и 138,5 метра, но дори и те не се оказаха достатъчни за златото.

В подножието на медалите останаха отборите на Германия, Япония и Полша, които заеха четвърто, пето и шесто място, като от тях само германците минаха границата от 100 точки.

За Словения това е второ злато от шампионата в Трондхайм след титлата на Ника Превц на малка шанца при жените.

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:07 на 06.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация