site.btaФранцузинът Емилиен Жаклен спечели спринта от Световната купа по биатлон в Нове Место, Благой Тодев и Владимир Илиев се наредиха в първите 35

Французинът Емилиен Жаклен спечели спринта от Световната купа по биатлон в Нове Место, Благой Тодев и Владимир Илиев се наредиха в първите 35
Французинът Емилиен Жаклен спечели спринта от Световната купа по биатлон в Нове Место, Благой Тодев и Владимир Илиев се наредиха в първите 35
снимка: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Французинът Емилиен Жаклен спечели спринта на 10 километра за мъже от Световната купа по биатлон в чешкия зимен център Нове Место, първи старт след Световното първенство в Ленцерхайде.

29-годишният Жаклен повали всичките десет мишени, финишира за 23:13.3 минути и записа пети индивидуален успех в кариерата си. Той водеше почти през цялото състезание.

Втори се класира италианецът Томазо Джакомел с една грешка в стрелбата и пасив от 19.8 секунди, а трети е петкратният носител на Големия кристален глобус Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) с две пропуснати мишени и на 20.9 секунди зад Жаклен. Бьо вече обяви, че ще прекрати кариерата си в края на сезона.

Българите Благой Тодев и Владимир Илиев направиха много добро състезание. Тодев е 33-и в подреждането с девет от десет на рубежа и пасив от 1:47.1 минута, а след него в Илиев, който стреля без грешка и е на 1:48.8 минута зад победителя. Васил Зашев остана 83-и с две грешки и изоставане от 3:36.2 минути.

В надпреварата участваха 94 състезатели.

В класирането за Световната купа след 15 старта начело е Стурла Холм Лагрейд (Норвегия) с 881 точки, който днес се нареди 14-и с два пропуска в стрелбата. Йоханес Тингнес Бьо се доближи само на 10 точки, след като вече има актив от 871 точки, а трети се изкачи Емилиен Жаклен с 657. Благой Тодев е на 47-о място с 55 точки, а Владимир Илиев - 50-и с 35 точки.

Утре Световната купа в Нове Место продължава със спринта на 7.5 км за жени. 

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:58 на 06.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация