site.btaБългарското участие на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Заалбах ще стартира утре

Българското участие на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Заалбах ще стартира утре
Българското участие на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Заалбах ще стартира утре
снимка: Българска федерация по ски

Българското участие на Световното първенство в Заалбах (Австрия) ще стартира на 13 февруари (четвъртък). Анина Цурбриген ще участва в гигантския слалом при дамите от 10:45 и 14:15 часа (българско време). За алпийката това ще е дебют за България. Тя ще стартира с номер 48. Евроспорт 1 ще излъчва на живо.

Калин Златков и Константин Стоилов ще се състезават в квалификацията на гигантския слалом при мъжете от 11:00 и 14:00 часа. Двамата ще карат за място в първите 25 за финала в петък. За тях това ще е трето поредно световно при мъжете. Стоилов е с номер 1, а Златков е номер 30.

В квалификацията ще кара и легендата Хубертус фон Хоенлое (Мексико). За 66-годишния принц това ще е 21-о Световно първенство по ски.

Най-добрият български скиор Алберт Попов направи днес поредна тренировка на слалом в Заалбах. Асът пристигна в топ курорта на Австрия в понеделник сутрин. След тренировката вчера Попов се снима с Крис Драгошинов, който от дълги години работи като инструктор по сноуборд в Заалбах и е голям фен на Алберт Попов. Крис е и състудент на Ивайло Борисов, който е треньор на Алберт и много държал да се види с двамата на Световния шампионат, пишат от Българската федерация по ски.

Заради топлото време организаторите на първенството използваха много сол, за да може тренировъчното трасе да издържи. В момента в Заалбах вали дъжд, а температурата е малко над 3 градуса над нулата. Очакванията са в петък да вали сняг, но в събота и неделя времето да е много студено. Ако това стане Алберт Попов ще има отлични условия за слалома на 16 февруари.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:26 на 12.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация