site.btaФутболният Левски (София) представи новия си треньор Хулио Веласкес, договорът на испанския специалист е за година и половина

Футболният Левски (София) представи новия си треньор Хулио Веласкес, договорът на испанския специалист е за година и половина
Футболният Левски (София) представи новия си треньор Хулио Веласкес, договорът на испанския специалист е за година и половина
Новият треньор на Левски Хулио Веласкес (в дясно) подписва договора си на стадион "Георги Аспарухов". снимка: ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI

Испанецът Хулио Веласкес е новият старши треньор на представителния тим на ПФК Левски, съобщи официалната страница на "синия" клуб. Договорът на специалиста е за срок от година и половина. В щаба му влизат помощник-треньорите Фернандо Гаспар Лаборие и Дарко Тасевски, треньорът на вратарите Божидар Митрев и кондиционният треньор Хосе Антонио Морга Сото.
Ръководството на ПФК Левски ще представи Хулио Веласкес на пресконференция в понеделник, 6 януари, в 11:00 часа. Събитието ще се проведе в залата за пресконференции на Сектор "В" на стадион "Георги Аспарухов“.
  "Хулио Веласкес е роден на 05.10.1981 г. в Саламанка (Испания), а в кариерата си е работил в елита на Испания, Португалия и Италия. ПФК Левски пожелава много успехи, победи и щастливи мигове на Хулио Веласкес и неговия щаб начело на любимия отбор", се казва още в официалното съoбщение.

Прави впечатление, че Веласкес е работил седем години в португалското първенство, а също така има кратки периоди в италианския Удинезе и нидерландския Фортуна (Ситард). Огромна част от кариерата му е свързана с испанския Виляреал, където е минал през цялата структура на този клуб.

Веласкес наследява поста от Станислав Генчев, който беше отстранен на 18-и декември. В периода до днес в медиите се завъртяха имената на много специалисти, някои от които действително търсени от ръководството на стадион Георги Аспарухов, но пък не се е стигнало до споразумение поради различни причини.

 

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:08 на 07.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация