site.btaВладимир Зографски се класира на 29-о място ввъв втория старт от Световната купа по ски скок в полския зимен център Висла

Владимир Зографски се класира на 29-о място ввъв втория старт от Световната купа по ски скок в полския зимен център Висла
Владимир Зографски се класира на 29-о място ввъв втория старт от Световната купа по ски скок в полския зимен център Висла
снимка: AP Photo/Darko Bandic

Владимир Зографски се класира на 29-о място във втория старт от Световната купа по ски скок на голямата шанца в полския зимен център Висла.

31-годишният българин, който в първото състезание вчера беше 27-и, днес събра 247.8 точки след като записа 123.5 метра в първия кръг и 125.0 метра във втория. Така той зае 29-а позиция в крайното подреждане.

В квалификацията преди надпреварата Зографски беше 27-и с опит от 125.5 метра и 125.0 точки.

Победител стана Пиус Пашке (Германия) с 298.6 точки, който направи опити от 136.0 и 133.5 метра. За него това е четвърти индивидуален успех в кариерата, трети за сезона и пети подиум от шест състезания.

Втори се нареди Ян Хьорл (Австрия) със 290.1 точки (135.0 и 134.0 метра). Носителят на Световната купа за миналия сезон Щефан Крафт (Австрия) е трети с 286.1 точки (134.0 и 129.0 метра)

Победителят от вчерашния старт Даниел Чофениг (Австрия) се класира на четвърта позиция с 285.0 точки (132.0 и 131.0 метра).

В генералното класиране за Големия кристален глобус след първите шест старта начело е Пиус Пашке с 476 точки, следван от Даниел Чофениг с 380, Ян Хьорл (Австрия) с 366 и други. Зографски е 33-и с 19 точки.

Следващият кръг от Световната купа е в Титизее-Нойщад (Германия) на 14 и 15 декември.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:12 на 20.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация