site.btaВладимир Зографски с 29-о място в Лилехамер и първи точки за сезона за Световната купа

Владимир Зографски с 29-о място в Лилехамер и първи точки за сезона за Световната купа
Владимир Зографски с 29-о място в Лилехамер и първи точки за сезона за Световната купа
Владимир Зографски / снимка: АП/Darko Bandic

Българският състезател Владимир Зографски взе първите си точки за сезона за Световната купа по ски скок. 

Във втория старт на голямата шанца в Лилехамер от първия кръг Зографски зае 29-о място. Той завърши със сбор от 201,1 точки след скокове от 117 и 117,5 метра. Българинът бе на 30-о място след първите опити, но във втория постигна 26-и резултат, което го предвижи и с едно място напред в класирането.

Победител в състезанието с 285,3 точки стана Ян Хьорл. Австриецът скочи 137 метра в първото си излизане на шанцата, а във второто увеличи дистанцията до 139,5 метра. 

На второ място завърши победителят от вчерашния старт Пиус Пашке. Германецът завърши с 277,8 точки след скокове от 136,5 и 136 метра. Тройката се допълни от австриеца Даниел Чофених с 273,8 метра след 136,5 и 135 метра при скоковете.

Четвърти завърши още един австриец - Щефан Крафт, който бе лидер след първата половина от състезанието. Той обаче не успя да задържи нивото си във втория скок и това го извади от местата на почетната стълбичка. Пети е швейцарецът Грегор Дешванден, а шести остана представителят на домакините от Норвегия Кристофер Ериксен Сундал.

В класирането за Световната купа води Пиус Пашке със 180 точки. Ян Хьорл е втори със 145 точки, а Даниел Чофених е трети със 140 точки. Владимир Зографски е на 33-то място с 2 точки.

 

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:49 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация