site.btaДжуд Белингам: "Лош резултат срещу най-добре представящия се отбор в Европа"

Джуд Белингам: "Лош резултат срещу най-добре представящия се отбор в Европа"
Джуд Белингам: "Лош резултат срещу най-добре представящия се отбор в Европа"
Джуд Белингам се ядосва след пропуснатата дузпа от Килиан Мбапе. Снимка: Peter Byrne/PA via AP

Халфът на Реал (Мадрид) Джуд Белингам беше особено интересен за медиите след поражението от Ливърпул с 0:2 в Шампионската лига, най-малкото защото е англичанин. Той обаче не беше в добро настроение, макар старши треньорът Карло Анчелоти да го остави на терена пълни 90 минути.

Пред репортерите в микс-зоната той призна, че Ливърпул ги е надиграл и това си личи категорично при статистиката. Домакините имат 63 срещу 38 процента владеене на топката, отправили са 7 удара в очертанията на вратата на Тибо Куртоа срещу четири от страна на Реал.

"Те влязоха с по-приповдигнато настроение от нас в мача, което е много разочароващо. Това е един много лош резултат срещу най-добре представящия сe отбор в Европа в момента, каза Белингам.

"Разочаровани сме от това как се представихме и е важно да спечелим следващите три мача, за да запазим шансове да продължим напред", каза още английското крило. Реал (Мадрид) има 6 точки от пет мача и е точно на границата на групата отбори, които добиват право да играят в плейофния кръг за място на осминафиналите. Ливърпул пък буквално марширува в турнира със 100-процентов актив на върха.

След това той подкрепи Килиан Мбапе, който пропусна дузпа за испанския отбор в 61-ата минута при резултат 0:1.

"Той е прекрасен футболист, но напрежението върху него, че постоянно трябва да се доказва колко е добър, е огромно. Пропуснатата дузпа не е причината да загубим мача. Просто Ливърпул бяха по-добри почти по всички показатели. За Килиан Мбапе съм сигурен, че той ще създаде много незабравими моменти за този клуб", каза още пристигналият от Борусия (Дортмунд) в Мадрид футболист.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:50 на 28.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация