site.btaАмериканският бизнесмен Джон Текстър продължава да работи за купуването на Евертън въпреки "неудобната позиция"

Американският бизнесмен Джон Текстър продължава да работи за купуването на Евертън въпреки "неудобната позиция"
Американският бизнесмен Джон Текстър продължава да работи за купуването на Евертън въпреки "неудобната позиция"
Снимка: AP Photo/Kin Cheung

Американският бизнесмен Джон Текстър заяви, че е на "неудобна позиция" в процеса на купуването на футболния клуб Евертън, защото има ограничена информация като съсобственик на друг клуб от Висшата лига - Кристъл Палас, но той продължава да работи по сделката въпреки проблемите, предаде Ройтерс.

Текстър продава акциите си в Кристъл Палас, за да може да купи Евертън от мажоритарния собственик Ферад Мошири, призна в интервю за Sky Sports, че е близо до това да научи кой ще купя дяла му от 45% в клуба от Лондон.

"В неудобна позиция съм, но продължаваме да работим. Разбирам позицията на клуба, на счетоводството", коментира американецът.

Компанията на Текстър Eagle Football Group притежава акции и в други футболни клубове, като френския Олимпик Лион и бразилския Ботафого. Той смята, че счетоводните проблеми на Евертън, които доведоха до отнемането на 8 точки от актива на "карамелите" през миналия сезон заради нарушаване на правилата за разходите във Висшата лига, са управляеми.

"Има нещо като Китайска стена между мен като собственик на Кристъл Палас и това, което ми позволяват да науча като потенциален собственик на друг клуб от същата дивизия", обяви 58-годишният Текстър. "Но мисля, че можем да намерим решения за тази информационна дупка и чувствам, че сме в последните дни на сделката", добави той.

Текстър призна, че е получил няколко оферти да продаде дяла си в Кристъл Палас и "сме във финалната седмица или две преди да научил кой ще бъде купувачът".

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:22 на 12.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация