site.btaТрудни победи за Хофенхайм, Майнц и Санкт Паули в първия кръг за Купата на Германия

Трудни победи за Хофенхайм, Майнц и Санкт Паули в първия кръг за Купата на Германия
Трудни победи за Хофенхайм, Майнц и Санкт Паули в първия кръг за Купата на Германия
снимка: Uwe Anspach/dpa via AP

Елитните Хофенхайм, Санкт Паули и Майнц 05 преодоляха трудно първия кръг в турнира за Купата на Германия по футбол.

Хофенхайм трябваше да мине през продължения и дузпи като гост на четвъртодивизионния Вюрцбургер Кикерс след 1:1 в редовното време, 2:2 в продълженията и 5:3 при дузпите.

Футболистите на Вюрцбургер Кикерс взеха аванс след гол на Енес Кюдж в 11-ата минута, а в 18-ата гостите изравниха след автогол на Ибрахим Фарахнак.

Пак домакините поведоха в 100-ата минута, когато Мориц Ханеман вкара за 2:1, но седем минути по-късно Мариус Бюлтер изравни за 2:2. При дузпите играчите на Хофенхайм бяха точни при петте си изпълнения, докато тези на Вюрцбургер Кикерс сгрешиха при третата дузпа.

Майнц 05 и Санкт Паули отстраниха съперниците си след продължения. Майнц се наложи над третодивизионния Веен Висбаден с 3:1 като гост, след като редовното време приключи при равенство 1:1.

Домакините поведоха в 14-ата минута чрез Тарик Гьозюсирин, а в 59-ата Доминик Кор изравни за Майнц. Джонатан Буркард даде преднина на гостите в 113-ата минута, а в първата минута на добавеното време след 120-те Надием Амири оформи крайното 3:1.

Санкт Паули отстрани четвъртодивизионния Халешер като гост след 2:2 в редовното време и 3:2 след продълженията.

Сирил Аконо изведе Халешер напред в 11-ата минута, Йоханес Егещайн бе точен за 1:1 в 48-ата минута, Мариус Хауптман реализира за 2:1 в 62-ата минута, а едва в четвъртата минута на добавеното време на редовните 90 Адам Дзвигала изравни за 2:2 и спаси Санкт Паули от ранно отпадане от надпреварата. Победният гол за гостите бе дело на Ларс Рицка в 110-ата минута.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:25 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация