site.btaСинер не е притеснен заради контузията на бедрото преди турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати

Синер не е притеснен заради контузията на бедрото преди турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати
Синер не е притеснен заради контузията на бедрото преди турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати
снимка: Graham Hughes/The Canadian Press via AP

Водачът в световната ранглиста по тенис Яник Синер заяви, че не е притеснен заради проблема с контузията на бедрото, която го измъчва в последните месеци. Той очаква с нетърпение да се завърне на корта на Мастърса в Синсинати през тази седмица, където ще продължи подготовката си за започващото в края на август Открито първенство на САЩ.

22-годишният италианец получи травмата през май в Мадрид и изглежда тя се задълбочи при загубата на четвъртфиналите в Монреал от Андрей Рубльов миналата събота.

Той обаче обясни, че по-скоро проблемите му в двубоя с Рубльов са били от липсата на мачовете напоследък, след като пропусна и Олимпийските игри заради възпаление на гърлото.

"Чувствам се добре. Не тренирах около седмица, а след това играх в 2-3 поредни дни, което е повече от обичайното и можеше да има влияние върху бедрото ми. Но не съм притеснен. Не чувствам проблем там. Очаквам с нетърпение да се завърна на корта", коментира Синер.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия смята, че турнирът в Синсинати ще бъде сериозен тест преди Откритото първенство на САЩ, който стартира на 26 август.

"Обичайно в Синсинати имам трудности заради условията, но искам да видя как ще се справя през тази година. Това ще бъде страхотен тест. Вярвам, че този турнир може да ми даде увереност за Откритото първенство на САЩ, последен за годината от Големия шлем. Това е много важен турнир. Вървим ден след ден. .  . Имам няколко дни за подготовка и се надявам да покажа добър тенис", завърши Синер, който в първия си мач ще играе с победителя от двубоя между Талон Грийкспор (Нидерландия) и Алекс Микелсен (САЩ).

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:25 на 05.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация