site.btaСъи Се спечели за втори път олимпийското злато в скоковете във вода от триметров трамплин, Китай е с двойна победа в дисциплината

Съи Се спечели за втори път олимпийското злато в скоковете във вода от триметров трамплин, Китай е с двойна победа в дисциплината
Съи Се спечели за втори път олимпийското злато в скоковете във вода от триметров трамплин, Китай е с двойна победа в дисциплината
Съи Се (на снимката) завърши с 13.40 точки пред сънародника си Цзунюан Ван / Снимка: AP Photo/Dar Yasin

Съи Се защити олимпийската си титла в дисциплината скокове във вода от триметров трамплин за мъже, а Цзунюан Ван завърши на второто място и с това Китай спечели двойна победа. За Се това е четвърто злато от Олимпийски игри, докато неговият сънародник Ван е с две титли и две втори места.

По-рано на турнира в Париж, Ван спечели първото място в синхронните скокове от триметров трамплин заедно с Даои Лун. 

Ван всъщност водеше през по-голямата част от финала в дисциплината, но в петия скок китаецът получи само 70.20 точки. Се получи 88.80 точки и излезе на първото място, което защити в последния скок с 4.5 салта за 102.60. Крайният резултат на Се е 543.60 точки, а Ван изостана с 13.40.

Се прекрати кариерата си след състезанията в Токио, но по-късно промени решението си и отново е олимпийски шампион.

Бронзовото отличие бе спечелено от мексиканеца Осмар Олвера с 500.40 точки. Британецът Джак Лафър, който бе трети в Токио 2020, завърши на седмо място.

скокове във вода от триметров трамплин, мъже:
1. Съи Се (Китай) - 543.60 точки
2. Цзунюан Ван (Китай) - 530.20
3. Осмар Олвера (Мексико) - 500.40

/АВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 15:55 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация