site.btaОлимпийският шампион в многобоя Шиносуке Оса (Япония) взе титлата на финала на висилка при мъжете в турнира по спортна гимнастика

Олимпийският шампион в многобоя Шиносуке Оса (Япония) взе титлата на финала на висилка при мъжете в турнира по спортна гимнастика
Олимпийският шампион в многобоя Шиносуке Оса (Япония) взе титлата на финала на висилка при мъжете в турнира по спортна гимнастика
снимка: AP Photo/Morry Gash

Олимпийският шампион в многобоя Шиносуке Оса (Япония) спечели титлата на финала на висилка при мъжете в турнира по спортна гимнастика на Игрите в Париж.

20-годишният японец триумфира с оценка 14.533 точки, от които 5.900 за трудност и 8.633 за изпълнение.

Ока спечели четвърти медал от френската столица, от които три са златни - в многобоя, отборно и на висилка. Той има и бронз на успоредка.

17-годишният Анхел Барахас от Колумбия взе среброто с оценка от 14.533 точки, но той има по-ниска стойност за изпълнение от победителя.   

Бронзовото отличие стана притежание на двама състезатели с еднакви оценки от по 13.966 точки. Единият е Бохън Чжан (Китай), който представи силно изпълнение, но направи грешка при приземяването. Другият е Ча-хун Тан (Тайван), който има същата стойност за изпълнение като китаеца.

Олимпийският шампион от Токио 2020 Дайки Хашимото (Япония) не успя да се класира за финала на този уред в Париж, а сребърният медалист от предишните Игри Тин Сръбич (Хърватия) завърши осми след груба грешка и падане.

 

спортна гимнастика, висилка, мъже:
1. Шиносуке Ока (Япония)      - 14.533 точки
2. Анхел Барахас (Колумбия)  - 14.533   
3. Бохън Чжан (Китай)            - 13.966  
3. Ча-хун Тан (Тайван)            - 13.966

 

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:13 на 05.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация