site.btaДжазмин Паолини достигна до финала на "Уимбълдън"

Джазмин Паолини достигна до финала на "Уимбълдън"
Джазмин Паолини достигна до финала на "Уимбълдън"
AP Photo/Alberto Pezzali

Поставената под номер 7 Джазмин Паолини се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Италианката победи драматично след обрат с 2:6, 6:4, 7:6 (8) Дона Векич за два часа и 51 минути.

28-годишната Паолини, която загуби мача за титлата на "Ролан Гарос" срещу Ига Швьонтек през юни, изостана в резултата след първия сет, допускайки два пробива.

Във втората част италианската тенисистка спечели подаването на своята противничка за 6:4 и успя да се върне в двубоя.

В решителния сет хърватката, която заема 37-мо място в световната ранглиста, поведе с 3:1, но след размяна на пробиви се стигна до 4:4, 6:6 и тайбрек. При 5:4 и 6:5 в своя полза Паолини пропусна два мачбола, но те дойдоха при начален удар за Дона Векич.

В тайбрека хърватската тенисистка имаше преднина от 3:1, но Джазмин Паолини направи обрат до 10:8 и приключи срещата при третата си възможност.    

Джазмин Паолини е петата тенисистка в историята, която достига до финалите на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" в рамките на един сезон. Преди нея това са правили Щефани Граф, Серина Уилямс, Винъс Уилямс и Жюстин Енен. За последно това постижение беше записано от Серина Уилямс през 2016 година. 

28-годишната италианка, която през следващата седмица ще се изкачи до рекордното в кариерата си пето място в класацията на УТА, на финала в събота ще играе срещу шампионката от 2022 година и четвърта поставена Елена Рибакина или Барбора Крейчикова, номер 31 в схемата.

/АВ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:24 на 24.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация