site.btaМинистър Глушков награди европейския шампион на 200 метра бруст Любомир Епитропов

Министър Глушков награди европейския шампион на 200 метра бруст Любомир Епитропов
Министър Глушков награди европейския шампион на 200 метра бруст Любомир Епитропов
снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков връчи почетен плакет на Любомир Епитропов, който преди седмица спечели златен медал на 200 метра бруст на Европейското първенство по плуване в Белград. Постижението на Епитропов е историческо за родното плуване, тъй като с него той стана първият европейски шампион за България при мъжете на 50-метров басейн.

"Радостно е, когато български състезатели постигат такива успехи. В плуването конкуренцията е много голяма, но когато има силна мотивация и добра подготовка, резултатите идват. Вярвам, че ще ни радваш с още постижения в бъдеще", обърна се министър Глушков към европейския шампион. 

Българският състезател финишира на 200 метра бруст във финала на Евро 2024 с време 2:09.45 минути, с което подобри собствения си национален рекорд и покри норматив "А" за участие на Олимпийските игри в Париж. 

"Доволен съм от постигнатото. Изпълних целите, които си бях поставил. Надявам се доброто ми представяне да се пренесе и на Игрите в Париж“, сподели Любомир Епитропов, който ще бъде и един от знаменосците на българската делегация по време на церемонията по откриването на Олимпиадата.

Освен Епитропов страната ни ще има още трима представители в плуването на най-големия спортен форум – Петър Мицин, Йосиф Миладинов и Габриела Георгиева. 

На срещата при министър Глушков присъстваха генералният секретар на Българската федерация плувни спортове Димитър Бобев, генералният мениджър на националния отбор Кристиян Минковски и треньорът на Епитропов – Николай Вакареев. 

Епитропов вчера беше определен за един от знаменосците на българската делегация на Церемонията по откриването на лятната Олимпиада в Париж на 26 юни.

/БД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:51 на 30.06.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация