site.btaСтатистика от Гран при на Испания във Формула 1

Статистика от Гран при на Испания във Формула 1
Статистика от Гран при на Испания във Формула 1
снимка: AP/Joan Monfort
Статистика от Гран при на Испания във Формула 1, 
66 обиколки и 307 236 километра:

 1. Макс Ферстапен   (Нидерландия)     Ред Бул     1:28:20,227 часа
 2. Ландо Норис      (Великобритания)  Макларън    +2,219 секунди
 3. Люис Хамиртън    (Великобритания)  Мерцедес    +17,790
 4. Джордж Ръсел     (Великобритания)  Мерцедес    +22,320
 5. Шарл Льоклер     (Монако)          Ферари      +22,709
 6. Карлос Сайнс     (Испания)	       Ферари      +31,028
 7. Оскар Пиастри    (Австралия)       Макларън    +33,760
 8. Серхио Перес     (Мексико)	       Ред Бул	   +59,524
 9. Пиер Газли       (Франция)	       Алпин   	   +1:02,025 минути
10. Естебан Окон     (Франция)	       Алпин   	   +1:11,889
11. Нико Хюлкенберг  (Германия)        Хаас        +1:19,215

на 1 обиколка:
12. Фернандо Алонсо  (Испания)         Астън Мартин   
13. Чжоу Гуанюй      (Китай)	       Как Заубер
14. Ланс Строл       (Канада)	       Астън Мартин
15. Даниел Рикардо   (Австралия)       Рейсинг Булс							    
16. Валтери Ботас    (Финландия)       Кик Заубер
17. Кевин Магнусен   (Дания)           Хаас         
18. Александър Албон (Тайланд)         Уилямс
19. Юки Цунода       (Япония)	       Рейсинг Булс

на 2 обиколки:
20. Лоугън Сърджант  (САЩ)             Уилямс
 
най-бърза обиколка: Ландо Норис, 51-ва обиколка 
за 1:17,115 минути, със скорост 217,410 км/ч

Топ 6 на генералното класиране при пилотите след 10 от общо 24 кръга:
 1. Макс Ферстапен       219 точки
 2. Ландо Норис	         150
 3. Шарл Льоклер         148
 4. Карлос Сайнс         116
 5. Серхио Перес         111
 6. Оскар Пиастри         87

Топ 5 на генералното класиране при отборите:
1. Ред Бул              330 точки
2. Ферари      	        270
3. Макларън  	        237
4. Мерцедес   	        151
5. Астън Мартин     	 58

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:40 на 25.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация