site.btaВолейболният Берое 2016 победи Левски София в изключително оспорван мач и изравни резултата в полуфиналната серия

Волейболният Берое 2016 победи Левски София в изключително оспорван мач и изравни резултата в полуфиналната серия
Волейболният Берое 2016 победи Левски София в изключително оспорван мач и изравни резултата в полуфиналната серия
Снимка: кореспондент на БТА в Монтана Цветомир Цветков (ПБ)

Берое 2016 изравни резултата в полуфиналната серия срещу Левски София в шампионата на България по волейбол за мъже на 1-1 победи, след като надделя над „сините“ с 3:2 (26:24, 21:25, 29:27, 23:25, 18:16) като домакин в Стара Загора.

Следващият двубой от серията ще се проведе на 9 април в София. Играе се до три победи от пет възможни срещи.

Двата отбора сътвориха истински волейболен трилър за публиката, след като изиграха изключително оспорван мач, изпълнен с много обрати. Старозагорци поведоха след успешен първи гейм, завършил при 26:24, въпреки че гостите имаха аванс от 17:15. Волейболистите на Левски бяха по-убедителни във втората част и изравниха на 1-1 гейма след 25:21.

Последваха нови два драматични гейма, в които Берое 2016 отново взе преднина, след като измъкна третата част с 29:27, но „сините“ продължиха да се борят и впоследствие стигнаха до 2-2 след 25:23 в тяхна полза.

В тайбрека гостите имаха аванс от 15:14, но Берое 2016 обърна до 16:15 и ликува след крайното 18:16.

Велизар Чернокожев се отличи с 20 точки за тима от Стара Загора, а 18 реализира Руси Желев.

За Левски Владимир Гърков отбеляза 19 точки, докато Венислав Антов се отчете с 18.

В другия полуфинален плейоф се противопоставят Локомотив Авиа Пловдив и ЦСКА.

Втори полуфинални мачове в мъжкия шампионат на България по волейбол:

Берое 2016 – Левски София – 3:2 (26:24, 21:25, 29:27, 23:25, 18:16)
*Резултатът в серията е 1:1 победи.

в понеделник: 
ЦСКА - Локомотив Авиа Пловдив
*Локомотив води с 1:0 победи в серията.

/КМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 01:01 на 09.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация