site.btaОБНОВЕНА Ева Брезалиева се класира на 14-о място, Елвира Краснобаева е 17-а в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Милано

Ева Брезалиева се класира на 14-о място, Елвира Краснобаева е 17-а в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Милано
Ева Брезалиева се класира на 14-о място, Елвира Краснобаева е 17-а в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в Милано
Ева Брезалиева, снимка БТА

Ева Брезалиева се класира на 14-о място, а Елвира Краснобаева е 17-а в многобоя при жените на последната за сезона Световна купа по художествена гимнастика в Милано (Италия).

Двете българки допуснаха грешки в композициите си с лента днес, а Краснобаева имаше изпускане на уред извън терена на бухалки.

Брезалиева представи своите съчетания с обръч и с бухалки доста стабилно, но на топка и лента допуска грешки. Така възпитаничката на Бранимира Маркова събра 127.800 точки (34.500 на обръч, 30.750 на топка, 32.400 на бухалки и 30.150 на лента) и завърши на 14-а позиция.

Краснобаева, с личен треньор Светлана Юриевна, допусна грешки в многобоя и през двата дни. Тя има актив от 126.050 точки (35.400 на обръч, 32.600 на топка, 29.400 на бухалки и 28.650 на лента) и е 17-а.

Шампионка в многобоя стана златната медалистка от Световното първенство във Валенсия 2023 Даря Варфоломеев (Германия) със 140.050 точки. Среброто завоюва представителката на домакините София Рафаели със сбор от 137.050. Бронзът спечели Виктория Оноприенко (Украйна) със 133.250 точки.

Три от общо осем финала за българките грации в Милано. След финалите на обръч, днес Ева Брезалиева добави и финал на бухалки. С 32.400 точки и седми по сила резултат тя намери място сред най-добрите осем. Елвира Краснобаева ще спори за отличията на обръч.

Съдия за България на това състезание е Филипа Филипова, която днес бе в панела за артистичност на лента.

Финалите утре стартират в 15:10 българско време.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:17 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация