site.btaТодор Стойчев с най-предно класиране от българите на сабя в първия ден на Европейското първенство по фехтовка за мъже и жени в Базел

Тодор Стойчев с най-предно класиране от българите на сабя в първия ден на Европейското първенство по фехтовка за мъже и жени в Базел
Тодор Стойчев с най-предно класиране от българите на сабя в първия ден на Европейското първенство по фехтовка за мъже и жени в Базел
снимка: БТА архив

Българите Тодор Стойчев, Димитър Райкин и Виктор Филев влязоха сред най-добрите 64 на сабя на Европейското първенство по фехтовка за мъже и жени в Базел (Швейцария). Турнирът, който ще продължи до 23 юни, събира най-добрите състезатели от Стария континент, като за някои от тях е и генерална репетиция за олимпийските игри в Париж.

Днес се проведоха надпреварите на сабя мъже и рапира жени. България беше представена от Тодор Стойчев, Димитър Райкин и Виктор Филев, които мериха сили с още 60 състезатели. Най-добре от сабльорите се представи Тодор Стойчев, който раздели 33-34-о място с Матей Сиду (Румъния). Възпитаникът на фехтовален клуб Свечников излезе от групите с четири победи и две загуби. В първия кръг от директните елиминации той се изправи срещу Фуркан Яман (Турция) и отстъпи с 13:15.

Димитър Райкин, възпитаник на клуб Свечников, постигна 2-4 в първата фаза, а на старта на елиминациите той отстъпи пред Вактанги Архвадзе (Грузия) с 9:15 и зае 41-а позиция в крайното класиране.

Виктор Филев, възпитаник на клуб Свечников, излезе от групите с два успеха и четири поражения. В елиминациите той загуби от Бека Базадзе (Грузия) с 9:15 и завърши надпреварата на 43-о място.

Утре в Базел ще бъдат определени европейските шампиони на сабя жени индивидуално и шпага мъже индивидуално. В спор за призовите места на пътеките ще излязат Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова. На шпага мъже страната ни ще бъде представена от Йордан Гълъбов, Светлозар Искров, Васил Ивакимов и Рахим Рашайда.

/ИК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:51 на 26.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация