site.btaСелтик докосва титлата в Шотландия след успех срещу Рейнджърс

Селтик докосва титлата в Шотландия след успех срещу Рейнджърс
Селтик докосва титлата в Шотландия след успех срещу Рейнджърс
снимка: AP/Jane Barlow

Селтик е съвсем близо до спечелване на трета поредна титла във Висшата лига на Шотландия. "Зелено-белите" победиха с 2:1 у дома големия си съперник Рейнджърс в дербито на 36-ия кръг и два мача преди края на сезона имат 6 точки аванс на върха пред "сините".

Мат О'Райли даде аванс за домакините в 35-ата минута с точен удар в близкия ъгъл от наказателното поле. 

Превъзходството на Селтик продължи и само три минути по-късно Дайдзен Маеда центрира към вратата на гостите, а Джон Лундстрам си вкара автогол в опита си да изчисти топката в ъглов удар.

Рейнджърс върна един гол в 40-ата минута чрез Сирил Десерс, който се разписа отблизо с глава след асистенция на Дуджон Стърлинг.

Във втората минута на допълнителното време на първата част Лундстрам извърши грубо нарушение срещу Алистър Джонстън и получи червен картон след разглеждане на ситуацията от видео асистент реферите.

След почивката домакините отново контролираха събитията на терена, но пропуснаха няколко добри възможности да увеличат преднината си чрез резервата Адам Айда и Мат О'Райли. Попадения на Маеда бяха отменени заради засади. В 55-ата минута О'Райли дори изпусна да се разпише от дузпа, спасена от вратаря Джак Бътланд.

Селтик има 53 титли на Шотландия, докато Рейнджърс е с 55 шампионски трофея. "Зелено-белите" могат да си осигурят първото място и на теория още в следващия кръг, когато гостуват на Килмарнък на 15 май.

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:20 на 28.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация