site.btaФранцузин изненадващо спечели Супер-Г в Гармиш и завоюва първата си победа за Световната купа

Французин изненадващо спечели Супер-Г в Гармиш и завоюва първата си победа за Световната купа
Французин изненадващо спечели Супер-Г в Гармиш и завоюва първата си победа за Световната купа
снимка: АП/Giovanni Auletta

Французинът Нилс Алегре изненадващо спечели супергигантския слалом за мъже в Гармиш-Партенкирхен, старт за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Алегре даде най-добро време на пистата "Кандахар" 1:11.92 минута и записа първа победа за Световната купа и първо качване на подиума в кариерата си.

30-годишният французин се възползва от специфичните условия - положителните температури и по-мекото трасе и успя да изненада фаворитите.
 
Втори в Супер-Джи остана италианецът Джулиелмо Боска на 0.18 секунди след победителя. Боска също е 30-годишен и това му е първо качване на подиума за Световната купа.

Призовата тройка допълни швейцарецът Лоик Меяр на 0.25 секунди. Меяр е специалист в слалома и това му е първи подиум в скоростните дисциплини.

Лидерът в генералното класиране за Световната купа Марко Одермат остана четвърти на 0.28 секунди след Алегре.

Победителят от двете спускания в Кицбюел миналата седмица Сиприен Саразен от Франция не успя да намери място в топ 10 и остана 13-и.

В Световната купа  Одермат продължава да води с 1306 точки пред Саразен с 684, Мануел Фелер 559 и др.

За малката купа в Супер-Г  Одермат също е начело с 290 точки, пред Винсент  Крихмайр с 219 и др.

 

/МД/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:56 на 08.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация