site.btaБивш юноша на Манчестър Юнайтед почина на 36 години

Бивш юноша на Манчестър Юнайтед почина на 36 години
Бивш юноша на Манчестър Юнайтед почина на 36 години
снимка: БТА, архив

Джо Томпсън, бивш футболист от школата на Манчестър Юнайтед, който изигра повече от 200 мача за местния клуб Рочдейл, почина на 36-годишна възраст, съобщава агенция АП.

Петодивизионният английски клуб Рочдейл обяви, че Томпсън, който се е борил със заболяване от рак за трети път, е починал в четвъртък в дома си със семейството си до него.

"Първоначално познавахме Джо предимно като талантлив футболист, но скоро щяхме да обожаваме неговата любяща, заразителна личност", коментираха от Рочдейл в изявление.

"Той се изправи пред всяка битка, както на терена, така и извън него. Неговият път и несломимият му дух бяха вдъхновение за всеки, който се е докоснал до неговата история. Джо преди всичко беше любящ съпруг на Шантел и невероятен баща на Тайлула и Атина Рей", добавиха от клуба.

Полузащитникът Томпсън за първи път беше диагностициран с лимфом на Ходжкин през 2013 година, докато играеше за Транмиър. Болестта се завръща три години по-късно.

Джо Томпсън обяви, че е излекуван през 2017-а и по-малко от година по-късно попадна "във фолклора на Рочдейл", когато влезе от пейката в последния мач на сезон 2017/2018, за да вкара победния гол за успеха с 1:0, който остави отбора в третото ниво на английския футбол.

Томпсън прекрати кариерата си през 2019-а, като стана мотивационен лектор и футболен експерт. Той изпълняваше и ролята на посланик на Манчестър Юнайтед.

През миналата година Джо Томпсън беше диагностициран с рак за трети път.

Манчестър Юнайтед също публикува почит към него в профилите си в социалните платформи, а от отбора заявиха, че той "олицетворява ценностите на нашия клуб".

От Рочдейл информираха, че футболистите ще носят черни ленти по време на следващия им официален двубой.

/КМ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 12:42 на 19.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация