site.btaКристина Николова и Моника Петкова се класираха за финалите на Световното първенство по кикбокс за мъже и жени в Португалия

Кристина Николова и Моника Петкова се класираха за финалите на Световното първенство по кикбокс за мъже и жени в Португалия
Кристина Николова и Моника Петкова се класираха за финалите на Световното първенство по кикбокс за мъже и жени в Португалия
Кристина Николова снимка: БФКикбокс

Кристина Николова и Моника Петкова се класираха за финалите на Световното първенство по кикбокс за мъже и жени в Албуфейра (Португалия) .

Капитанът на националния отбор в татами стиловете Николова ще се бори за титлата в категория до 50 килограма в пойнтфайтинг срещу италианката Федерика Тровалуши. Тя участва и в киклайт контакт, където във фазата на четвъртфиналите ще се изправи срещу Лара Рамирес Гресила от Перу.

19-годишната Петкова пък ще срещне Тира Барада (Словения) за златния медал в категория до 50 килограма, но в стила лайт контакт. 

Финалите ще се играят в петък и събота на 24 и 25 ноември.

Калина Бояджиева се класира на три полуфинала в стиловете пойнтфайтинг, лайт контакт и киклайт контакт в категория над 70 килограма, а още девет състезатели са на полуфинал – на ринг ( Александра Димитрова – фул контакт, Мариян Петков и Даниел Динев – лоу кик, Полина Галинова и Антония Маринова – К1), и на татами – Александра Георгиева – пойнтфайтинг, както и Кирил Илиев, Иван Кръстанов  и  Калина Колева  - лайт контакт). 

За петима българи пък предстоят четвъртфинали в отделните категории, като всичките са в стил киклайт контакт - Иван Кръстанов, Кирил Илиев, Кристина Николова, Анелия Тодорова и Катрин Гемкова.

България участва с общо 30 бойци на шампионата, а общият брой на състезаващите се е 1369 от 70 страни.

Досегашният президент на Световната федерация по кикбокс (WAKO) Рой Бейкър беше преизбран на поста с мнозинство на провелото се Общо събрание на организацията.

/ДВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:25 на 05.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация