site.btaБоряна Калейн се класира четвърта на финала на обръч на Световното първенство във Валенсия, Стилияна Николова остана осма

Боряна Калейн се класира четвърта на финала на обръч на Световното първенство във Валенсия, Стилияна Николова остана осма
Боряна Калейн се класира четвърта на финала на обръч на Световното първенство във Валенсия, Стилияна Николова остана осма
Боряна Калейн, Снимка: БТА

Боряна Калейн се класира на четвърто място, а Стилияна Николова зае осма позиция на финала на обръч на 40-о Световно първенство по художествена гимнастика в Испанския град Валенсия.

Европейската шампионка в многобоя от Баку 2023 Калейн, което днес има рожден ден, изигра стабилно композицията си и беше оценена с 33.950 точки (17.400 за трудност), 8.300 за артистичност, 8.250 за изпълнение).  

Стилияна Николова допусна грешки в изпълнението си с обръч и с 32.350 точки (16.600, 8.050, 7.700) остана осма.

Световна шампионка на този уред стана Дария Варфоломеев (Германия) с 35.750 точки, пред София Рафаели (Италия) с 35.250 и Фани Пигницки (Унгария) с 34.050 точки, за която това е първи медал в кариерата от Световно първенство и за страната й от 50 години насам.

Зала "Ферия Валенсия" е пълна почти до краен предел, а испанските фенове подкрепят изключително силно българките.

Финалът на топка е по-късно днес отново с участието на Боряна Калейн и Стилияна Николова.

крайно класиране, финал обръч:

1. Дария Варфоломеев (Германия) - 35.750 точки, 2. София Рафаели (Италия) - 35.250, 3. Фани Пигницки (Унгария) - 34.050, 4. Боряна Калейн (България) - 33.950, 8. Стилияна Николова (България) - 32.350

очаквайте подробности!

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:09 на 23.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация