site.btaРадослав Янков отпадна на четвъртфиналите за Световната купа по сноуборд в Блу Маунтийн, остана на шесто място

Радослав Янков отпадна на четвъртфиналите за Световната купа по сноуборд в Блу Маунтийн, остана на шесто място
Радослав Янков отпадна на четвъртфиналите за Световната купа по сноуборд в Блу Маунтийн, остана на шесто място
Снимка: БТА

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков се класира за четвъртфиналите на паралелния гигантски слалом на състезанието за Световната купа в канадския курорт Блу Маунтийн.

Янков постигна отличното пето време в квалификациите, а на осминафиналите се наложи над италианеца Маурицио Бормолини, който е водач в генералното класиране за Световната купа през този сезон. На втората контрола българинът, който си избра синьото трасе, водеше с 36 стотни, което накара Бормолини да рискува много и да пропусне врата, като не завърши.

На четвърфиналите Янков отново си избра синята линия, но бе победен от поляка Оскар Квятковски. Българинът водеше с 19 стотни на първата контрола, след това полякът поведе, а Янков мина през последната врата и не успя да завърши. Той се класира на шесто място в крайното подреждане на връх рождения си ден, като навърши 33 години.

Българинът показа отлична форма преди Световното първенство в Бакуриани (Грузия) и влезе във финалите за трети път през сезона, след като преди няколко дни завърши на четвърто място в Банско.

Янков вече има 154 точки и е на 15-о място в генералното класиране за Световната купа. Маурицио Бормолини продължава да води с 392 точки, а веднага след него е австриецът Андреас Промегер с 382.

Паралелния гигантски слалом спечели олимпийският шампион от Пекин 2022 Бенямин Карл от Австрия. На финала той се наложи над корееца Санхо Ли, който пропусна врата и не успя да завърши.

В малкия финал полякът Квятковски победи италианеца Марк Хофер и завърши на трето място.

Утре в канадския курорт ще се проведе паралелен слалом за Световната купа.

 

 

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:21 на 25.03.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация