site.btaВладимир Зографски се нареди на 38-о място в старта от Световната купа по ски-скок в Сапоро, победа за японеца Кобаяши

Владимир Зографски се нареди на 38-о място в старта от Световната купа по ски-скок в Сапоро, победа за японеца Кобаяши
Владимир Зографски се нареди на 38-о място в старта от Световната купа по ски-скок в Сапоро, победа за японеца Кобаяши

Българинът Владимир Зографски се нареди на 38-о място в старта от Световната купа по ски-скок в Сапоро (Япония) с резултат от 93.6 точки, които му бяха калкулирани от скок от 122.0 точки. Зографски не успя да се класира за вторите скокове, където продължиха първите 30. Но все пак той показа по-добър резултат от квалификациите, където беше на 40-о място.

Победата беше за местния любимец Рьою Кобаяши, който завърши на 1-ото място с 280.9 точки, постигайки скокове от 141.0 и 143.0 метра. Второто място е за Халвор Егнер Гранеруд (Норвегия) с 268.9 точки (140.0 метра; 136.5 метра), а трети се нареди германецът Маркус Айзенбихлер с 256.9 точки (140.5 м; 139.5 м). Така в първите трима днес нямаше нито австрийци, нито поляци. Австриецът, който се нареди най-високо в днешното състезание от голямата шанца в японския зимен център, е световният шампион за младежи Даниел Чофених, завършил 7-и.

Норвежецът водеше след първите скокове, макар като дистанция да направи по-слаб скок от японеца. Но Кобаяши буквално отнесе конкуренцията във вторите опити, когато даде и най-силния резултат за деня – цели 143.0 метра полет.

Лидерът в Световната купа – полякът Давид Кубацки остана чак на 11-о място с резултат от 238.7 точки (137.5; 125.0). Въпреки това той запазва върха в генералното подреждане, но преднината му пред Гранеруд се стопи на 48 точки едва.

В генералното подреждане за Световната купа Кубацки води с 1164 точки, пред Гранеруд с 1116, а трети е Анже Ланишек (Словения) с 941. Зографски остава на 35-о място с 51 точки.

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:42 на 07.06.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация