site.btaСтарши треньорът на САЩ Грег Берхалтър: "Не отпаднахме поради липсата на опит"

Старши треньорът на САЩ Грег Берхалтър: "Не отпаднахме поради липсата на опит"
Старши треньорът на САЩ Грег Берхалтър: "Не отпаднахме поради липсата на опит"

Селекционерът на САЩ Грег Берхалтър похвали футболистите си за представянето срещу Нидерландия (1:3) в осминафинална среща на Световното първенство в Катар.

"Това е толкова добра група от футболисти, но за нещастие отпаднахме днес, но не поради липсата на опит. Наистина се гордея с тази група, но съм горчиво разочарован.

Мисля, че постигнахме известен напредък. Когато хората гледат нашия отбор, те виждат ясна идентичност. Те виждат момчета, които излизат и се борят един за друг. Талантът им се вижда на терена. Постигнахме напредък, но тази конкретна вечер не успяхме", заяви Грег Берхалтър пред АП.

"Когато погледнете разликата, за мен само качествата на Нидерландия в атака ни превъзхождаха. Нормално е. Имаме млади играчи, които едва започват кариерата си и ще наваксаме това, но в момента нямаме Мемфис Депай, който играе в Барселона и е играе в Шампионската лига от години. Това не са извинения, тези неща ще се случат в бъдеще", добави той.

„Когато играеш с отбор с толкова много качество като Нидерландия и му дадеш три, четири шанса, те ще се възползват от това. Трябва да покажем, че можем да издържим срещу някои от най-добрите отбори в света, някои от най-добрите играчи в света и това е голям напредък за американския футбол. Движим се в правилната посока със сигурност, но трябва да продължим да настояваме, защото все още не сме там, където трябва. Но със сигурност сме близо", заяви капитанът на САЩ Тайлър Адамс.

/БД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:58 на 03.02.2023 Новините от днес

Заместник-председателят на Общински съвет Благоевград, Кирил Ваклинов, подписа приемо-предавателен протокол и предаде 2 бр. флаш-памет /оригинал/, съдържащи подписка в структуриран електронен вид за провеждане на местен референдум на територията на община Благоевград

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация