site.btaОпелка печели тайбрек с 46 точки срещу Иснър и се класира за финал на турнира по тенис за мъже в Далас

SPORT 09:18:01 13-02-2022
BD0913SP.004
Тенис - Далас - Райли Опелка

Опелка печели тайбрек с 46 точки
срещу Иснър и се класира за финал на
турнира по тенис за мъже в Далас


Далас, 13 февруари (БТА).
Джон Иснър е част от двата най-дълги мача в историята на "Уимбълдън". Вече може да добави най-дългия тайбрек в АТП тура, което се случи в родния му град.
Райли Опелка победи Иснър с 24:22 в тайбрек във втория сет, за да затвърди победата си, която го изпрати на финал на турнира в Далас.
Негов съперник в битката за титлата ще бъде четвъртия поставен Дженсън Бруксби (САЩ), който се наложи над своя сънародник Маркъс Джирон - 6:4, 6:7 (4) и 7:6 (5).
Вторият поставен Опелка спечели два тайбрека срещу Иснър - 7:6 (7) и 7:6 (22). Разочарованието бе огромно за номер 3 в схемата Иснър, който живее на около миля от тенис съоръжението домакин на събитието.
На "Уимбълдън" преди 12 години Иснър изигра мач с продължителност 11:05 часа, който обхващаше три дни, побеждавайки Николас Маю със 70:68 в забележителен пети сет.
Осем години по-късно Кевин Андерсън победи Иснър в полуфинал в Лондон, който продължи 6:36 часа, преди Андерсън да загуби от Новак Джокович на финала.
Иснър и Опелка направиха общо 60 аса и спечелиха 87 процента от точките си при първи сервис.
"Повече история, предполагам. Ако бях спечелил втория сет, мисля, че щях да имам добра възможност, за да спечеля мача", заяви Иснър.
24-годишната Опелка вече има четири поредни победи над Иснър. Всичките 10 сета, които е спечелил срещу 16-кратния шампион от АТП, завършиха с тайбрек. Те са изиграли 12 поредни тайбрейка и са провели 98 поредни сервис гейма един срещу друг.
"Беше странно. Всичко бе просто следващата точка и обратно към играта на отгатване. Трябва да се погрижа за това, което правя и да се надявам да отгатна правилно. И го направих", лаконичен бе Опелка.


(БД)

/БД/



news.modal.header

news.modal.text

Към 19:45 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация