site.btaСтуденти от Софийския университет се запознаха с възможностите за стаж и работа в институциите на Европейския съюз

Студенти от Софийския университет се запознаха с възможностите за стаж и работа в институциите на Европейския съюз
Студенти от Софийския университет се запознаха с възможностите за стаж и работа в институциите на Европейския съюз
Студенти от различни специалности се запознаха с възможностите за стаж и работа в институциите на Европейския съюз. Снимка: Софийски университет

Студенти от различни специалности се запознаха с възможностите за стаж и работа в институциите на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (СУ).

Събитието се проведе в зала „Яйцето“ в Ректората на университета и беше организирано от Никол Делчева и Христо-Чочо Владовски - EU Careers посланиците на Софийския университет. Те са студенти доброволци към EPSO (Европейска служба за подбор на персонал), които помагат за разпространението на информация за кариерни възможности в европейските институции сред студентите.

Целта на събитието беше да запознае студенти от различни академични направления, включително право, филология, политически науки и природни науки, със стажантските програми, работните позиции в европейските институции и кариерните възможности, които те предлагат.

По време на събитието Мария Стоянова, бивш стажант по програмата Blue Book към Европейската комисия, разказа за своя опит от петмесечния си престой в Брюксел. Тя сподели подробности за своето образование, професионален път и развитието на интереса си към Европейския съюз, които са допринесли за успешното й класиране по стажантската програма.

Участниците в събитието научиха за изискванията за кандидатстване и процедурните стъпки, както и получиха полезни съвети. Интересните факти от ежедневието в Брюксел вдъхновиха всички да опитат и да подадат своите кандидатури, обясниха от СУ.

/ИПД

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:05 на 07.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация